Taller familiar per aprendre a fer adobats i conserves, dissabte a Cal Gallina
14 de octubre de 2024
El proper dissabte, 19 d’octubre, a les 11 del matí, i dins la programació de tardor de l’Hort de Cal Gallina, es farà un taller per conèixer i aprendre a fer conserves i adobats de tardor. Confitats, almívars, melmelades, adobats en sal o vinagre... Existeixen molts sistemes tradicionals per aprofitar excedents, conservar aliments i evitar així el malbaratament alimentari.

Aquest dissabte, es faran adobats amb productes de temporada de pagesos del Mercat dels Dissabtes. Serà una oportunitat, també, per conèixer l’espai de l’Hort de Cal Gallina, un espai municipal on encara s’hi conserven els antics bancals on es feien les sembres per produir planter. Es troba situat a l’illa de cases entre els carrers de Cal Bolet, Amàlia Soler, General Cortijo i el passeig de Rafael Soler, i s’hi pot accedir pel carrer General Cortijo, 25.
L’activitat està conduïda per Isi Torres, i organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca.