Nova campanya sobre alimentació saludable i consum de proximitat als mercats
02 de març de 2011El Servei Municipal de Consum de l'Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració del Patronat de Comerç i Turisme, edita la nova col·lecció de fulletons informatius sobre alimentació saludable i consum de proximitat Menjar bé per viure millor.
Es tracta d'un conjunt de 9 fulletons confeccionats per la nutricionista Pilar Casas, on s'hi troben la composició i valor nutricional dels diferents grups d'aliments, calendari segons la temporada, varietats de producció local, racions diàries aconsellables, recomanacions de consum, diferents formes de preparació i, fins i tot, unes receptes elaborades amb productes de l'entorn. Els grups d'aliments que s'hi troben són:
1. Carns i derivats
2. El pa i els cereals
3. El peix i el marisc
4. Oli d'oliva i ou
5. Les fruites
6. Verdures i hortalisses
7. Productes làctics
8. Els llegums
9. La fruita seca i fruita del bosc
Els fulletons estaran disponibles per a totes les persones interessades a partir del 10 de març als expositors i a les diferents parades dels 3 mercats municipals. També es podran descarregar del web de Consum de l'Ajuntament de Vilafranca.
D'altra banda, la campanya es complementarà amb uns Tallers sobre la Dieta Equilibrada, a càrrec de Pilar Casas, als mateixos mercats, en les dates següents:
- Mercat de Sant Salvador: dijous dia 10 de març, a les 11 del matí.
- Mercat de la Carn: divendres dia 11 de març, a 2/4 de 6 de la tarda.
- Mercat La Pelegrina: dimarts dia 15 de març, a les 11 del matí.
En els tallers es tractaran aspectes com:
- Què s'entén per alimentació saludable?
- Recomanacions de consum de cada un dels diferents grups d'aliments
- Concepte de ració de cada un dels aliments
- Àpats del dia i quins aliments han d'incloure cada un dels àpats per tal de seguir una dieta equilibrada.
Es tracta d'un conjunt de 9 fulletons confeccionats per la nutricionista Pilar Casas, on s'hi troben la composició i valor nutricional dels diferents grups d'aliments, calendari segons la temporada, varietats de producció local, racions diàries aconsellables, recomanacions de consum, diferents formes de preparació i, fins i tot, unes receptes elaborades amb productes de l'entorn. Els grups d'aliments que s'hi troben són:
1. Carns i derivats
2. El pa i els cereals
3. El peix i el marisc
4. Oli d'oliva i ou
5. Les fruites
6. Verdures i hortalisses
7. Productes làctics
8. Els llegums
9. La fruita seca i fruita del bosc
Els fulletons estaran disponibles per a totes les persones interessades a partir del 10 de març als expositors i a les diferents parades dels 3 mercats municipals. També es podran descarregar del web de Consum de l'Ajuntament de Vilafranca.
D'altra banda, la campanya es complementarà amb uns Tallers sobre la Dieta Equilibrada, a càrrec de Pilar Casas, als mateixos mercats, en les dates següents:
- Mercat de Sant Salvador: dijous dia 10 de març, a les 11 del matí.
- Mercat de la Carn: divendres dia 11 de març, a 2/4 de 6 de la tarda.
- Mercat La Pelegrina: dimarts dia 15 de març, a les 11 del matí.
En els tallers es tractaran aspectes com:
- Què s'entén per alimentació saludable?
- Recomanacions de consum de cada un dels diferents grups d'aliments
- Concepte de ració de cada un dels aliments
- Àpats del dia i quins aliments han d'incloure cada un dels àpats per tal de seguir una dieta equilibrada.