Èxit de participació a les terceres Jornades d’horticultura ecològica al barri de l’Espirall organitzades per la Casa d’Oficis De la Terra 4
03 de desembre de 2015Per tercer any consecutiu, del 23 al 27 de novembre, van tenir lloc les Jornades sobre Horticultura Ecològica organitzades per la Casa d'Oficis De la Terra 4, en el marc del projecte Treball als Barris, un projecte impulsat per l'Ajuntament de Vilafranca, des de la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.
L'acte que va obrir les jornades, celebrat al Local Municipal de l'Associació de Veïns del barri de l'Espirall, va ser una introducció a la diversitat de tècniques que s'utilitzen en horticultura ecològica. A continuació, Pere Gili, pagès i propietari d'Hort al plat, va parlar sobre els beneficis de l'agricultura biodinàmica de proximitat, tant per al consumidor com per al territori. L'acte es va cloure amb una visita guiada a l'hort de la Casa d'Oficis De la Terra 4, on els assistents van ser obsequiats amb una petita mostra de producte ecològic.
La setmana va seguir amb la intervenció dels altres participants de la Casa d'Oficis exposant els seus projectes teòricopràctics, com ara l'elaboració de conserves casolanes, conjuntament amb els alumnes del PFI la Forquilla; diverses maneres de fer un hort urbà, amb la participació dels alumnes del PFI-PTT Vivers i jardins; beneficis de la cosmètica natural, amb la mostra de productes elaborats pels alumnes, i per finalitzar, una xerrada per incidir en la importància de l'ús d'herbes remeieres per tenir cura de la salut. Tota la informació exposada es pot consultar al bloc de la Casa d'Oficis.
L'acte que va obrir les jornades, celebrat al Local Municipal de l'Associació de Veïns del barri de l'Espirall, va ser una introducció a la diversitat de tècniques que s'utilitzen en horticultura ecològica. A continuació, Pere Gili, pagès i propietari d'Hort al plat, va parlar sobre els beneficis de l'agricultura biodinàmica de proximitat, tant per al consumidor com per al territori. L'acte es va cloure amb una visita guiada a l'hort de la Casa d'Oficis De la Terra 4, on els assistents van ser obsequiats amb una petita mostra de producte ecològic.
La setmana va seguir amb la intervenció dels altres participants de la Casa d'Oficis exposant els seus projectes teòricopràctics, com ara l'elaboració de conserves casolanes, conjuntament amb els alumnes del PFI la Forquilla; diverses maneres de fer un hort urbà, amb la participació dels alumnes del PFI-PTT Vivers i jardins; beneficis de la cosmètica natural, amb la mostra de productes elaborats pels alumnes, i per finalitzar, una xerrada per incidir en la importància de l'ús d'herbes remeieres per tenir cura de la salut. Tota la informació exposada es pot consultar al bloc de la Casa d'Oficis.