El restaurant El Cigró d’Or fa un homenatge als llegums amb activitats culturals i gastronòmiques per aquest 2016
11 de març de 2016
Les Nacions Unides han proclamat el 2016 com l'Any Internacional dels Llegums i la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) anima entitats i empreses del món a difondre les bondats dels llegums. Responent aquesta crida, el restaurant El Cigró d'Or ha programat activitats culturals i gastronòmiques perquè clients, amics i penedesencs gaudeixin d'aquest producte tan versàtil.
De fet, com explica el cuiner Oriol Llavina, des del restaurant sempre s'ha apostat per aquest aliment, sent protagonista en moltes receptes pròpies i, al mateix temps, perquè un dels llegums més populars del món, el cigró, és un dels trets més característics del restaurant. A més, destaca que “els llegums són bons i molt agraïts de cuinar, contenen molta proteïna i pot substituir la carn”.
Per a la confecció del programa s'ha buscat la complicitat d'altres entitats com la Fundació Alícia, la Fundació Miquel Agustí de la UPC, el Cineclub Vilafranca; i persones com la cuinera Ada Parellada i l'escriptor Jordi Llavina, així com amb l'Ajuntament de Vilafranca.
A la presentació del programa també hi ha assistit Joan M. Montfort, regidor de Promoció Econòmica, i M. Dolors Rius, regidora de Promoció Turística de l'Ajuntament de Vilafranca, que han mostrat el seu suport a la iniciativa.