Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Diploma Interuniversitari en Gestió d’Empreses Vitivinícoles presenta un nou format: la major part del curs es farà online amb tastos presencials

20 de maig de 2025
Roda de premsa

El Diploma Interuniversitari d’Especialització en Gestió d’Empreses Vitivinícoles, impartit conjuntament per la Fundació de la URV, la Wine Business School i la Universitat de Vic, arriba a una nova edició, en un format innovador que permetrà estendre l’abast del públic. La presentació de les novetats de la nova edició s’ha fet aquest matí en roda de premsa amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu; la directora de la WineBS, Ester Garcia, i el coordinador del mòdul d’Enologia, Viticultura i Tast del programa, Pedro Cabanillas.
La regidora d’Educació ha reiterat el suport municipal al centre formatiu, “un projecte que uneix coneixement, territori i futur. És important que des del territori liderem formacions com aquesta, per retenir talent, i amb una voluntat d’encaixar les necessitats del sector amb les del territori”.
 

Un programa modular, flexible i adaptat al sector
Aquest programa està organitzat de forma modular, això significa es poden cursar aquests dos cursos de forma independent:
•    Gestió, Màrqueting i Organització per a Empreses Vitivinícoles.
•    Enologia, Viticultura i Tast.

Postgrau Gestió d'Empreses Vitivinícoles


Aquest programa consolidat, pel qual ja han passat més de 200 estudiants, es renova cada any per aportar als participants coneixement, innovació i metodologies adaptades a la realitat empresarial. La directora de la WineBS ha explicat que “el postgrau va ser pioner fa més de 10 anys en oferir una formació pràctica i especialitzada per a professionals i emprenedors del sector vitivinícola, centrant-se en la millora de la gestió empresarial, la internacionalització, la recerca de nous mercats i la innovació”. L’avaluació continuada i el coneixement del sector per part dels experts que participen com a docents han fet d’aquesta formació una eina útil i amb capacitat de transferència i aplicabilitat per als seus participants any rere any. Garcia ha anunciat que “aquesta nova edició representa una oportunitat única per a aquells que desitgen liderar i innovar en el sector vitivinícola, adaptant-se a les noves tendències i exigències del mercat global”.


Novetats destacades del curs 2025-2026
El curs es realitzarà en aula virtual sincrònica en la major part del curs.

•    Modalitat 100% en línia del mòdul de gestió: Per primera vegada, el mòdul de gestió es realitzarà íntegrament en línia, facilitant l'accés a professionals d'arreu del territori. Incorporant una metodologia activa amb reptes, debats i casos pràctics generadors d’aprenentatge significatiu.
•    Amb l’acompanyament d’experts del sector en les diferents disciplines de la gestió empresarial especialitzar en el sector vitivinícola els participants elaboraran un complert Business Plan, incorporant les eines i utilitats que la IA està generant. Intel·ligència artificial aplicada al màrqueting, el management i la gestió.
•    El mòdul d’Enologia, Viticultura i Tast també es realitzarà en la seva major part on-line excepte les sessions presencials per a tastos de vins: alguns mòduls inclouen sessions presencials obligatòries per a tastos de vins, oferint una experiència sensorial única i imprescindible. Pedro Cabanillas, coordinador d’aquest mòdul, ha explicat que “s’hi inclouen un centenar de vins, de gamma premium, amb sessions presencials de qualitat”.


Detalls del programa
•    Durada: 30 ECTS (316 hores)
•    Dates: Inici el 24 d’octubre de 2025 i finalització al juny de 2026
•    Horari: Aula virtual amb connexions sincròniques en horari de divendres de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h. Els mòduls 11, 12, 13 i 17 inclouen sessions de presencialitat obligatòria on es realitzaran tastos.
•    Idioma: Català i castellà
•    Ubicació de les sessions presencials: WineBS, C/Amàlia Soler, 29 - Vilafranca del Penedès
•    Plataforma virtual: Moodle

Aquest diploma està pensat per a titulats universitaris i professionals amb experiència en el sector vitivinícola que desitgin aprofundir els seus coneixements i potenciar les seves habilitats directives. També és adequat per a persones emprenedores que volen incorporar-se professionalment al sector vitivinícola.

Els participants podran accedir a càrrecs de direcció i gestió en empreses del sector vitivinícola, tant elaboradores com distribuïdores i comercialitzadores. També podran desenvolupar-se en departaments financers, comercials, de màrqueting, de gestió de persones i d'operacions dins del sector.

Més informació i inscripcions a https://thewinebs.vilafranca.cat/

pujar inici